BYD Elbiler Lyde Topbanner

Hvorfor er der så mange lyde i en elbil?

Lyde og alarmer hjælper dig sikkert frem

Du ved det godt. Der er mange ting, du skal være opmærksom på, når du sidder bag rattet i din bil. Sådan har det altid været, og det vil det nok blive ved med. I din elbil har du altid masser af relevante inputs, der er baseret på sikkerhedsinstallationerne, og som giver dig brugbare guides til, hvordan du kommer sikkert frem.

Tilpas lydniveauet

Tilpas lydniveauet

Når du har vænnet dig til de inputs, bilen giver dig, kan du vælge at tilpasse dem. Du kan selv justere lydstyrken, og en del af alarmerne kan du slå fra, hvis de distraherer dig. De vil dog - af sikkerhedsmæssige årsager - være aktiveret igen, næste gang du starter bilen.

Sådan slår du lydene midlertidigt fra:

  • Tryk på touchskærmen og swipe ned
  • Vælg CPD
  • Vælg ADAS
  • Vælg TSR (genkendelse af trafikskilte)
  • Deaktivér ISLI (oplysninger om intelligent hastighedskontrol)
 Innovative assistenter

Innovative assistenter

Elbiler er fyldt med innovativ teknologi og nyskabende detaljer. Det betyder, at din bil kan gøre dig opmærksom på en masse af de ting, du bør forholde dig til, når du sidder bag rattet. De fleste skal lige vænne sig til det, men mange oplever det hurtigt som en stor hjælp og behagelig assistance.

Krav om advarsler

Krav om advarsler

En elbil kan klare mange ting, uden at du skal gøre noget. Men for at holde styr på, at de mange køreassistenter også er forsvarlige, har EU-kommissionen vedtaget en række krav for at fremme trafiksikkerheden. Med skærme og teknologi til at styre de fleste funktioner, er der mange anledninger til, at føreren kan flytte sit blik fra vejen til nogle af de mange tilgængelige oplysninger, og derfor hjælper lydene dig til at kunne holde øjnene på vejen.

Lær lydene at kende

Lær lydene at kende

Lydene en god hjælp til at holde fokus på din kørsel. For så snart du lærer dem at kende, sikrer de dig en masse nødvendige oplysninger til din kørsel, så du ikke behøver kigge på andet end vejen.

Du kan f.eks. opleve advarsler, hvis du kører hurtigere, end du må. Det kan også være, hvis bilen registrerer, at du viser træthedstegn, eller hvis du er ved at forlade din vejbane, uden at du aktiverer blinklyset.

Af sikkerhedsmæssige årsager vil indstillingerne for nogle alarmer blive nulstillet, når du slukker bilen, så du altid kan være sikker på, at sikkerheden er i top, når du begiver dig ud på en ny køretur.

Brug tid på indstillinger

Brug tid på indstillinger

Ligesom når du køber en ny smartphone eller et nyt smart-tv, skal du sørge for at sætte dig ind i teknologien i din elbil, hvis du vil indstille og opsætte den, så den passer til dine præferencer. Det kan du naturligvis gøre straks efter, at du har modtaget din bil, men du kan også vente lidt tid, så du har lært, hvilke funktioner, du har nytte af, og hvilke du helst vil være fri for.

Sikkerhed frem for alt

Sikkerhed frem for alt

Selvom de mange lyde kan virke overvældende i begyndelsen, så vil du hurtigt opleve, at de er meget mere end en forudsætning for, at de mange smarte teknologier kan godkendes af myndighederne. De er nemlig med til at sikre, at du og din bil kommer sikkert og smart frem til destinationen.